Idealcombi: Alle i arbejde efter strejke

De sidste 70 medarbejdere på Idealcombi i Hurup, der mandag aften fortsatte med at strejke, er tilbage på arbejde igen. (Arkivfoto)

220415Idealcombi.jpg

Produktionen på Idealcombi i Hurup i Thy står ikke længere stille. Alle 360 ansatte på vinduesfabrikken er tilbage på arbejde.

- Aftenholdet mødte ind tirsdag eftermiddag. De skulle egentlig møde kl. 15.20, men gik først i gang med arbejdet kl. 16.20, siger Olav Pedersen, der er tillidsrepræsentant på Idealcombi.

Fagforeningen 3F og medarbejderne på aftenholdet havde møde tirsdag eftermiddag, hvor både fagforeningen og tillidsrepræsentanten opfordrede de ansatte til at gå i arbejde igen.

- De er stadig skuffede og frustrerede over, at ledelsen ikke vil forhandle med dem. Men det løb er kørt. Det er afgjort, at sådan bliver det. Vi sagde til dem, at vi syntes de skulle gå i gang, og det gjorde de, siger tillidsrepræsentanten.

Mister 100 kroner om dagen

Fra den 1. maj mister 70 ansatte på aftenholdet et tillæg, der betyder, at de går 100 kroner ned i løn om dagen. Det fik i fredags alle 360 medarbejdere til at strejke.

Morgenholdet, der nedlagde arbejdet i sympati med aftenholdet, mødte igen mandag morgen, som de var blevet pålagt af arbejdsretten. De 70 på aftenholdet valgte dog at fortsætte strejken indtil i går.