Ib Poulsen fortsætter som gruppeformand

På trods af ballade i partiet, har Dansk Folkeparti i Thisted her til eftermiddag besluttet, at viceborgmester Ib Poulsen fortsætter som gruppeformand.

IbPoulsen_ny.jpg

Den sidste uge har været præget af ballade i Dansk Folkeparti i Thisted. Og her til eftermiddag havde partiet så indkaldt til gruppemøde.

Her skulle det diskuteres, om Ib Poulsen kunne fortsætte som gruppeformand, eller om en anden af partiets kommunalbestyrelsesmedlemmer burde tage over. 

- Jeg kan sige så meget, at jeg fortsætter som gruppeformand med fuld opbakning fra partiet, siger Ib Poulsen.

I går var der ellers mere kritiske røster fra medlemmerne i gruppen.

- Det er jo en mulighed, at det her møde ender med en ny gruppeformand, sagde Kaj Kirk, der sidder i byrådet for Dansk Folkeparti og samtidig er lokalformand for partiet. 

Og Ib Poulsen selv luftede også muligheden for at stoppe, hvis partiet ikke ville bakke op om hans linje.

Asyldebat skabte splid

Balladen tog for alvor fart, da social og sundhedsudvalget skulle behandle en sag om antallet af asyl-pladser i Hanstholm. Her var Dansk Folkepartis Peter Sørensen med til at ændre en bare to uger gammel beslutning taget af kommunalbestyrelsen. Uden at rådføre sig med Dansk Folkepartis gruppe først.

Efterfølgende meldte Ib Poulsen ud, at den handling måtte have konsekvenser for Peter Sørensen. På gruppemødet i dag er tonen dog en anden.

- Vi er enig om, at konsekvensen af dette bliver, at alle Dansk Folkepartis udvalgsmedlemmer orientere baglandet, inden der træffes en beslutning på partiets vegne, når det drejer sig om Dansk Folkepartis mærkesager, såsom ældre, skole, handicap, børnepasning og asylområdet, skriver Ib Poulsen i en pressemeddelelse.

Se mere om balladen i Dansk Folkeparti i indslaget her, som blev sendt torsdag aften:

1:47
En konflikt mellem fire byrådsmedlemmer kan betyde, at viceborgmester Ib Poulsen mister opbakning og må gå som gruppeformand