Ib Bjerregaard er midlertidig gruppeformand

Venstres byrådsgruppe i Viborg har her til aften besluttet, at Ib Bjerregaard skal være midlertidig gruppeformand. Det sker efter at Jens Rohde har forladt partiet.

Venstre i Viborg stod efter Jens Rohdes brud med partiet uden en gruppeformand og dermed også uden en borgmesterkandidat. Derfor mødtes partiet søndag aften, for at finde ud af, hvem der skulle overtage.

Men der blev ikke truffet nogen beslutning om, hvem der på langt sigt skal tegne partiet i byrådet. Derimod blev der fundet en midlertidig løsning. Ib Bjerregaard bliver midlertidig gruppeformand.

- Jeg har sagt jeg indtil videre godt vil være gruppeformand, og det var der opbakning til. Og så tager jeg fat på de andre partier, altså dem vi har konstitueret os med i Viborg Byråd, siger Ib Bjerregaard efter mødet.

Nu skal gruppe så samle sig efter, at Jens Rohde har forladt partiet. Og Ib Bjerregaard kan ikke afvise, at flere følger Rohdes eksempel.

- Der kunne da godt være nogle der følger med Jens, og så er det jo sådan det er. Men vi er i gruppen enige om, at nu står vi sammen, siger Ib Bjerregaard.