I orden at lukke skolebusser ved Kærshovedgård

Regeringen blåstempler beslutning fra Ikast-Brande Kommune. - Transport af beboerne er en statslig opgave, siger borgmesteren.

Kærshovedgård

Det var ikke i strid med reglerne, da Ikast-Brande Kommune i marts bestemte, at beboerne på udrejsecentret Kærshovedgård ikke må køre med de skolebusser, der kører forbi centret.

Det har udlændinge, integrations og boligminister Inger Støjberg (V) nu meddelt kommunen i et skriftligt svar.

Skolebusserne i kommunen er som udgangspunkt åbne for alle, men politikerne besluttede i marts, at de to ruter, der går forbi Kærshovedgård, kun må benyttes af skolebørn.  Det betyder altså, at bussen hverken må benyttes af naboerne eller udrejsecentrets beboere.

Inger Støjberg skriver - efter at have rådført sig med Transport- og Bygningministeriet - at hvis en kommune har valgt at åbne skolebuskørslen for andre passagerer, så skal kørslen være åben og gratis for alle. Men kommunen har dog mulighed for at vælge, at det kun er nogle af skoleruterne, der er åbne for andre passagerer.

Ikast-Brandes borgmester Carsten Kissmeyer (V) er ifølge DR Midt & Vest godt tilfreds med afgørelsen.

Han siger, at han som udgangspunkt ikke betragter Kærshovedgård og dets beboere som noget, der vedrører kommunen. Det er en statslig opgave, og det er det også, når beboerne skal transporteres, siger han.

Da politikerne i sin tid traf beslutningen, begrundede de det både med bussernes kapacitet og skolebørnenes tryghed.