I går væltede de formanden: Nu vil de kæmpe mod vindmøller

Efter foreningen i går afsatte formanden, vil den nu have en vindmøllepark længere væk fra kysten.

Birthe Høst er næstformand i Ringkøbing Fjord Turisme.
Birthe Høst er næstformand i Ringkøbing Fjord Turisme.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Ringkøbing Fjord Turisme vil have de kommende havvindmøller mellem Hvide Sande og Søndervig meget længere væk fra kysten, end det er vedtaget. Men det kan ifølge kommunen blive svært.

- Jeg tror, man er nødt til at sige, at klokken ikke er fem minutter i tolv. Den er kvart over tolv. Det her er simpelthen alt, alt for sent at komme og vende fuldstændigt op og ned på det her projekt, siger viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Søren Elbæk.

Mandag aften var der generalforsamling i foreningen, hvor der blev stillet et mistillidsvotum til formand Jørgen Iversen efter længere tids kritik. Og med formanden af vejen er foreningen klar med nye mål.

- Nu skal vi kæmpe for, at vindmøllerne kommer ud i 32 kilometers afstand fra kysten, forklarer næstformand i Ringkøbing Fjord Turisme, Birthe Høst.

Kæmper videre

Der har tidligere været et flertal i både kommunen og Ringkøbing Fjord Turisme for de kystnære havvindmøller.

I 2016 underskrev regeringen på baggrund af et flertal i Folketinget og leverandøren Vattenfall ellers aftalen om, at kæmpemøllerne skal stå fire til ti kilometer fra kysten.

Begge parter siger i dag til TV MIDTVEST at der ikke bliver rykket ved den aftale, og det ved kommunen godt. Ringkøbing Fjord Turisme har på nuværende heller ikke en plan for, hvordan det skal kunne lade sig gøre.

- Jeg er ny i det her. Det har Jørgen Iversen jo kørt, siger Birthe Høst.

Tidligere i år mødtes kommunen med Vattenfall, hvor det blev slået fast, at kæmpemøllerne ikke kommer uden for aftalens område, som turismeforeningen kræver. Ringkøbing Fjord Turisme har dog ikke tænkt sig at give op.

- Det kan godt ske, vi er for sent ude, men alt skal forsøges, indtil møllerne er der, slår Birthe Høst fast.

2:14