SkoleIntra er fortid: I dag træder en ny platform i kraft

Fremover skal forældre, lærere og elever bruge platformen Aula, når de skal i kontakt med hinanden.

Aula er det nye system, som forældre, lærere og elever skal bruge til at kommunikere med hinanden.
Aula er det nye system, som forældre, lærere og elever skal bruge til at kommunikere med hinanden.
Foto: Ditte Georg Poulsen, TV MIDTVEST

Hvor skal jeg gå hen, når jeg skal melde Fie syg, eller se, hvad Peter har for af lektier? Jeg skal gå på Aula - skolernes nye kommunikationsplatform.

Den har været undervejs længe, testet mange gange samt rost og udskældt en del. Nu er den her, og den har væltet det velkendte gamle system skole-intra af pinden. Fremover skal alt kommunikation foregå på platformen Aula, hvor både lærere, forældre og elever skal have en bruger. Målet med Aula er at styrke samarbejdet og lette koordineringen mellem de tre parter.

Minder om Facebook

En af de skoler, der her til morgen tog platformen i brug, var Halgård Skole. Her har de fået et positivt førstehåndsindtryk.

- Formålet er jo at styrke samarbejdet mellem skole og hjem, og der synes jeg, at det her system leverer indtil videre, som jeg kan se, siger Peter Fogde Mikkelsen, der er skoleleder på Halgård Skole.

Skolelederen peger blandt andet på, at brugervenligheden er større.

- I det gamle skoleIntra synes jeg, at man skulle klikke rigtig mange gange, hver gang man skulle noget. Her kan jeg mærke, at det er meget nemmere at søge ting frem, og der kommer også nyhedsstrømme på de her opslag, som folk kender det fra Facebook og andre medier, siger han.

Der kommer bølgeskvulp

Aula er de seneste måneder blevet testet af en række skoler. Her i landsdelen har skoler i Thyborøn og Hanstholm prøvet værktøjet af, men selvom den er blevet testet på forhånd, forventer skolelederen på Halgård Skole, at der vil komme opstartsvanskeligheder.

- Jeg forventer altid, der kommer lidt bølgeskvulp, når man starter et nyt system, men jeg tænker egentlig, at folk er vant til at bruge it i mange sammenhænge, så jeg tænker, at det kommer til at køre ret godt, når det kommer i gang, siger Peter Fogde Mikkelsen.

Aula skulle i første omgang være taget i brug efter sommerferien, men på grund af problemer blev dette udskudt til efter efterårsferien.

2:10
Alle børn i folkeskolen og deres forældre skal sige farvel til det velkendte SkoleIntra, og i stedet lære et helt nyt program at kende.