I dag bliver Lemvig CO2 neutral

Lemvig Varmeværk indvier søndag en otte kilometer lang transmissionsledning mellem varmeværkerne i Nørre Nissum og Lemvig. Fjernvarmen bliver dermed hundrede procent CO2 neutral i hele kommunen.

En historisk milepæl. Sådan beskriver Lemvig Kommune dagens begivenhed, hvor den 8 kilometer lange transmissionsledning mellem varmeværkerne i Nørre Nissum og Lemvig i dag klokken 11.30 indvies.

- For hele Lemvig Kommune er det en milepæl, fordi vi nu kan sige, at vores fjernvarme bliver et hundrede procent CO2 neutralt og vedvarende energi, lyder det fra borgmester Erik Flyvholm (V).

Med den nye transmissionsledning får forbrugerne i Nørre Nissum fremover varme produceret på biogas og flis fra Lemvig Varmeværk.

Lemvig Varmeværk og dermed forbrugerne selv har investeret op imod 100 millioner kroner i projektet, der altså sikrer, at fjernvarme i Lemvig Kommune fremover er baseret på vedvarende energi, biomasse og biogas.

Lemvig Kommune er da også flot placeret, når det kommer til netop dette. Kommunen kan prale af at ligge nummer to i hele Region Midtjylland over kommuner, der er bedst til vedvarende energi. Lemvig er kun overgået af Samsø, der har markant færre virksomheder med et stort energiforbrug.

- Vi er stolte over vores placering i en den absolutte top, når det gælder vedvarende energi. Det er frugterne af en langsigtet indsats og vi vil fortsætte vores benhårde arbejde med at blive endnu bedre, udtaler borgmester Erik Flyvholm fra Lemvig Kommune.