I år bliver de ekstra lange - Årets stemmesedler er i trykken

På Vinderup Trykkeri er der fuldt gang i maskineriet. Stemmesedlerne til Folketingsvalget er nemlig ved at blive lavet.

stemmeseddel
Foto: Lasse Hagelund Uttrup TV MIDTVEST

Der er travlt i disse dage på Vinderup Bogtrykkeri. Det 87 år gamle trykkeri har nemlig modtaget en ordre på 270.000 stemmesedler til det kommende folketingsvalg. De skal leveres mandag morgen, og i år fylder sedlerne lidt mere, end de plejer.

- Den her gang er der intet mindre en 13 partier plus nogle uden for partierne. Det gør, at stemmesedlen bliver forholdsvis lang. Det giver os lidt ekstra arbejde, fortæller Niels Rasmussen, der er trykkerileder hos Vinderup Bogtrykkeri.

Det har betydet, at trykkeriet har været tvunget til at indkalde ekstra personale frem mod mandag morgen. Fremstilling af stemmesedler er nemlig en omfattende proces fra det blanke stykke papir til den færdige levering. Når stemmesedlerne er lavet, skal de nemlig tælles, og det foregår manuelt.

- Det er jo lidt en langhåret omgang. Hvis man misser én, så starter man forfra, fortæller Niels Rasmussen.

Forud for Folketingsvalgets udskrivelse blev der spekuleret i, om statsministeren kunne finde på at udskrive valget på samme dag som Europaparlaments-valget. Det kunne mange se en økonomisk fordel i, men på Vinderup Trykkeri glæder de sig over, at det ikke blev tilfældet.

- Det ville have været meget svært at nå, hvis begge valg faldt på samme dag. Derudover er der også den krølle på halen, at så skulle den ene laves på blåt papir, og det er ikke sådan lige at få fat i, fortæller Niels Rasmussen.

Det er til Holstebro, Struer og Lemvig Kommune, der mandag morgen modtager leverancen fra Vinderup Trykkeri med stemmesedler.

1:19