Lyserød lørdag: Hvide Sandes mænd løber for kvindernes bryster

Løb eller gå 250 meter så mange gange som muligt på en time. Det var opgaven i Hvide Sande lørdag.

Nogen gik, andre løb. I alt samlede de mere end 200.000 ind til Støt Brysterne.
Nogen gik, andre løb. I alt samlede de mere end 200.000 ind til Støt Brysterne.
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

En time med mænd i lyserøde t-shirts. Det var, hvad man kunne opleve ved Hvide Sande Fiskeauktion lørdag middag. Formålet var at støtte brysterne og samle penge ind til forskning mod brystkræft.

- Jeg har noget nær familie, som er faldet bort på grund af kræft, så derfor vil jeg gerne støtte det her, fortæller Jørn Pedersen, der var blandt de 64 deltagere.

Konceptet var klart. En strækning på 250 meter skulle tilbagelægges flest mulig gange. I alt nåede de 352,8 km og tjente ved hjælp af sponsorer mere end 200.000 kroner ind.

- Der er mange, der har den her sygdom, som det er nødvendigt at hjælpe.

Har du det selv inde på livet?

- Ikke direkte, men man kender altid nogen, som har, fortæller Jens Nicolai Vejlgaard, der er lokal erhvervsdrivende og formand for Venstre i Region Midtjylland.

Minimum 2 kroner pr. runde

Alle deltagere var sponsoreret af en sponsor, som minimum skulle donere to kroner pr. runde. Mange lagde en femmer i år.

- Det er et fantastisk arrangement, som jeg har hørt om i flere år. Med auktionshallen, der er pyntet op med lyserøde balloner og samtidig lugter af fisk. Det kunne jeg ikke lade være med at komme forbi og se, forklarer Jesper Fisker, som er direktør i Kræftens Bekæmpelse, der står bag kampagnen Støt Brysterne.

Det var 11. gang, de løb og gik for brysterne i Hvide Sande.

0:42
Mænd støttede bryster med løb, Unge skal lære folkemusik