Hvide Sande: Asylcenter lukker

De sidste flygtninge har forladt det midlertidige indkvarterings-center I Hvide Sande. Beboerne er flyttet til andre asylcentre i hele Jylland.

150227asylcenter.jpg

Siden oktober har der været midlertidigt asylcenter på Nordsø Camping i Hvide Sande. 65 flygtninge har boet i campingpladsens hytter, men nu er der ikke brug for centret længere:

- Beboerne er blevet flyttet over en længere periode, når vi har fået plads på de permanente centre. De sidste 10-12 personer flyttede i går, siger Solveig Vestergaard, der er regionsleder for Dansk Røde Kors i Midtjylland.

Færre flygtninge til Danmark

Centret i Hvide Sande er det sidste midlertidige indkvarteringssted, Røde Kors har drevet i Midtjylland. De midlertidige centre blev oprettet i efteråret, da flygtningestrømmen fra Syrien voksede voldsomt, men nu er presset lettet så meget igen, at der ikke er brug for de midlertidige pladser mere.

- Det er gået rigtig godt i Hvide Sande. Vi har haft et godt samarbejde med campingpladsen, og en gang om ugen er de lokale kommet til 'åben kaffe' hos beboerne, siger Solveig Vestergaard.

De fleste beboere er flyttet til et stort flygtningecenter i Sønderborg, men alt i alt er beboerne spredt på en håndfuld centre i hele Jylland.