Hvidbjerg Bank skruer op for forventningerne

Faldende indtjening med flere kunder betyder positive forventninger til 2016

Hvidbjerg Bank har fået flere kunder men tjent lidt færre penge de første ni måneder af 2016
Hvidbjerg Bank har fået flere kunder men tjent lidt færre penge de første ni måneder af 2016

Med udsigten til flere kunder og et pænt overskud efter årets første ni måneder, skrues der nu op for forventningerne til 2016 i hovedsædet hos Hvidbjerg Bank på Thyholm.

Specielt tilgangen af kunder gør, at bankens udlån er vokset med syv procent siden nytår. Overskuddet før skat lyder på 10,6 millioner kroner, før skat, for samme periode. Det er en lille tilbagegang i forhold til samme periode sidste år.

På den baggrund regner Hvidbjerg Bank med et samlet overskud i år på over 18 millioner kroner. Det er ligger fire millioner kroner over det overskud banken forventede ved årets start.

- Vi er naturligvis tilfredse med udviklingen, siger bankens direktør Jens Odgaard i en pressemeddelelse.

Direktøren konstaterer samtidig, at banken er ydmyg i forhold til den fremtidige udvikling.

- Væksten i forretningen viser, at Hvidbjerg Bank, som lokalt pengeinstitut, har valgt en rigtig strategi med den nære rådgivning. Men det kræver fortsat udvikling, hvis vi skal leve op til de forventninger der stilles i en verden under forandring, siger Jens Odgaard.

Et fald i den foreløbige basisindtjening forklares af banken med et stort antal låneomlægninger. Til gengæld var nedskrivningerne på samme niveau som sidste år, nemlig på fire millioner kroner.