Hver femte pakke svinekød indeholder MRSA

En ny undersøgelser viser, at 21 procent af supermarkedernes pakker med svinekød indeholder MRSA. (Arkivfoto)

SlagteriHerning.jpg

Hver femte af pakkerne med svinekød i supermarkedernes kølediske indeholder MRSA-bakterien. Det viser en ny undersøgelse TV Syd har lavet.

Ifølge TV Syd har flere eksperter både forudset og frygtet resultatet.

- Jeg er sikker på, at den meget højere forekomst af svine-MRSA i svinekød nu er en medvirkende årsag til, at vi ser meget mere svine-MRSA i den almindelige befolkning, der ikke har kontakt til svinebesætninger, siger Henrik Westh, der er leder af MRSA Videncenter på Hvidovre Hospital.

Undersøgt 100 pakker kød

Undersøgelsen blev lavet ved, at TV Syd købte 100 pakker svinekødsudskæringer i 16 forskellige supermarkedskæder fordelt på 32 byer. Efterfølgende fik de analyseret af Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet.

- Vi har jo set en klar stigning i antallet af svin med svine-MRSA, og det afspejler sig naturligt i, at der også er mere svine-MRSA i svinekødet, siger Yvonne Agerø, der er seniorforsker på DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet har tidligere undersøgt omfanget af svine-MRSA i kølediskene. Det viste, at omfanget af svinekød med svine-MRSA-smitte blev fordoblet fra små fem procent i 2009 til 10 procent i 2010.