Hver femte iværksætter kikser

Det er dyrt at starte en ny virksomhed. Mange knækker halsen på økonomien.

Ophoersudsalg.jpg

Hver femte nystartede virksomhed lever ikke efter bare et år. Efter fire år er der kun halvdelen tilbage. I Nupark i Holstebro arbejder de udelukkende med at hjælpe mindre virksomheder i gang.

- Det er dyrt at starte op.  Det er en regeljungle, man skal igennem. De allerførste penge man overhovedet skal investere, går til jurister og revisorer for overhovedet at komme i gang. Før man overhovedet kan koncentrere sig om sin forretningsmodel, siger Peter Kjeldbjerg.  

Men sådan behøver det ikke være.

 - Der mangler noget fokus på de små virksomhedsstarter. Ting der kan komme i gang for 50 - 100 tusinde kroner. Den slags vækstpakker, ser jeg ikke i øjeblikket, og dem savner jeg.

Direktøren mener der satses for meget på de store virksomheder.

- Man satser i dag på de store pakker. Det jeg kalder Lottokuponer i medicinalbranchen og i cleantech-branchen. men de helt små, dem ser vi ikke.

Folketingsmedlem for Venstre, Torsten Schack Pedersen, er enig i, at det kunne være nemmere at komme i gang.

- Det skal være lidt mere strømlinet end det er i dag. Jeg tror desværre, vi har rigtig mange velmenende initiativer, men det er noget vanskeligt at finde rundt i i den jungle. Det skal vi have strammet op på, siger Tosten Schack Pedersen.