Hvem bliver Danmarks klogeste 6. klasse?

6.B fra Vildbjerg Skole skal kæmpe om at blive Danmarks klogeste 6. klasse til landsfinalen i Smart, Parat, Svar.

Værten for landsfinalen, Sussi Rømer Rasmussen, lagde onsdag vejen forbi Vildbjerg for at besøge holdet fra Vildbjerg Skole.
Værten for landsfinalen, Sussi Rømer Rasmussen, lagde onsdag vejen forbi Vildbjerg for at besøge holdet fra Vildbjerg Skole.
Foto: Kristian Vang

Smart, Parat, Svar!

Den 7. februar skal otte 6. klasser konkurrere om, hvem der skal være Danmarks klogeste 6. klasse 2018. Det sker til den store landsfinale i Odense, hvor de otte hold hver repræsenterer en TV2-region.

Holdene har alle været igennem en regionsfinale. Her i landsdelen blev regionsfinalen afholdt på Herning Bibliotek, hvor seks midt- og vestjyske klasser deltog. Det endte med at blive en nervepirrende finale, hvor finaleholdene skulle svare på spørgsmål om Harry Potter-universet, mærkelige dyr og Star Wars.

Efter en helt lige finale, som røg ud i quizzens svar på straffesparkskonkurrence, nemlig jokerspørgsmål, vandt 6.B fra Vildbjerg Skole. Det er derfor dem, der skal repræsentere Midt- og Vestjylland til landsfinalen.

For at blive Danmarks klogeste 6. klasse, skal man kunne svare på nogle svære spørgsmål. Hvis du har lyst til at teste, om du kan svare på nogle af de samme spørgsmål som finaleholdene, kan du prøve det her.

0:35
6.B fra Vildbjerg Skole har lavet en præsentationsvideo af dem selv inden landsfinalen. 

Herunder kan du se indslaget, fra da Vildbjerg Skole vandt regionsfinalen i Herning.  

2:04
Til regionsfinalen i Smart, Parat, Svar blev regionens klogeste 6. klasse fundet. Det blev 6.B fra Vildbjerg Skole.