Holstebro inviterer til idémøde: Hvad skal sygehuset bruges til?

Når Holstebro Sygehus lukker og slukker, skal kommunen finde noget andet at bruge grunden og bygningerne til. Og nu beder kommunen borgerne om hjælp.

Det snart tidligere sygehus i Holstebro set fra oven.
Det snart tidligere sygehus i Holstebro set fra oven.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Når Holstebro Sygehus om to år flytter til Gødstrup, efterlader det et stort tomrum i byen. Helt præcist 70.000 kvadratmeter midt i Holstebro. Nu beder kommunen borgerne om at komme med forslag til, hvad rammerne skal indeholde i fremtiden.

- Det skal jo ikke være min plan, og det skal heller ikke være kommunens plan. Det skal gerne være det vi kalder byens plan, lyder det fra administrerende direktør i Holstebro Udvikling, Jesper Larsen. 

Det er især sygehusgrunden og området omkring det nedlagte slagteri, hvor der er frit slag for kreativiteten. Byens unge mennesker har allerede budt ind med deres idéer, og nu kan virksomheder og helt almindelige borgere også komme med input.

- Ingen forslag er for store eller for små. Det er klart, når vi kommer ned og skal realisere på den her udviklingsplan, så er der jo det kedelige, der hedder, at økonomien skal hænge sammen, siger han.

Borgere inviteret til stormøde

Alle borgere i Holstebro er onsdag aften inviteret til stormøde i Musikteatret, hvor de kan bringe deres helt egne idéer i spil. Livsstilseksperten Henrik Byager er konferencier på idémødet.

- Jeg tror, at de skal tænke på andre end lige sig selv. De skal se på, at de skal være en del af et fællesskab, hvor mange forskellige kræfter skal spille sammen, et forretningsliv, en kommunal struktur, et foreningsliv og et stærkt erhvervsliv, slår Henrik Byager fast.

- De idéer, som kan forene de her kræfter, og som gavner det hele, de vil vinde, lyder det fra livsstilseksperten. 

Når borgerne er kommet med deres idéer vil tre hold af arkitekter komme med deres bud på en endelig udviklingsplan for Holstebro bymidte, som de skal fremlægge for Holstebro Byudvikling.

4:23