Byrådsmedlem vil have Hilde-sagen undersøgt: - Hvad pokker er det, der er galt?

Hilde Mogensen fra Tim er ikke den eneste, der har følt sig dårligt behandlet af kommunens jobcenter. Det vil DF-politiker nu have undersøgt.

Byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern Kommune Kristian Bøgsted fra Dansk Folkeparti har de seneste uger fået adskillige henvendelser fra borgere, der har følt sig dårligt behandlet af kommunens jobcenter.
Byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern Kommune Kristian Bøgsted fra Dansk Folkeparti har de seneste uger fået adskillige henvendelser fra borgere, der har følt sig dårligt behandlet af kommunens jobcenter.
Foto: Hans Vittarp TV MIDTVEST

Hilde-Kristin Reed Mogensen fra Tim ved Ringkøbing blev for få uger siden nægtet sygedagpenge få dage efter en stor operation for brystkræft. Det har sidenhen fået flere borgere til tasterne, hvor de fortæller om lignende oplevelser med jobcentret i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Én af dem, der har modtaget disse henvendelser, er byrådsmedlem Kristian Bøgsted fra Dansk Folkeparti. Det får nu ham til at forlange, at kommunen endevender sagsbehandlingen på jobcentret én gang for alle.

- Jeg mener, at vi fra byrådets side simpelthen skal have fintrawlet det her. Er det os, der har sat nogen forkerte retningslinjer? Er det kulturen? Eller hvad pokker er det, der er galt? siger Kristian Bøgsted.

Hilde Mogensen fik at vide, få dage efter hun var igennem en operation for brystkræft, at hun skulle begynde i et jobafklaringsforløb og dermed ikke længere var berettiget til sygedagpenge. Det skyldtes, at man som hovedregel kun kan få sygedagpenge i 22 uger, medmindre kommunen vurderer, at et konkret tilfælde kræver det anderledes.

I Hilde Mogensens tilfælde stod kommunen dog fast på beslutningen, men det kan ikke være rigtigt, mener byrådsmedlemmet Kristian Bøgsted.

- Der er bare noget, der tyder på, at der er et eller andet, der ikke fungerer, som det skal i vores jobcenter. Vi skal have en dialog om det her, for der skal gøres noget, siger han.

Hilde Mogensen har, siden hun stod frem og fortalte sin historie, også fået flere henvendelser fra borgere, der har oplevet noget lignende.

- Det kan ikke være rigtigt, at der er så mange, der har oplevet samme behandling og faktisk føler sig presset ud i noget, de ikke føler sig klar til endnu. Jeg håber, at det i fremtiden kan ændre noget for andre syge, siger Hilde Mogensen.

Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard har ikke ønsket at stille op til interview. Han fortæller dog i dag til TV MIDTVEST, at han har fuld tillid til administrationen og jobcentret i kommunen.

Venstre-borgmesteren siger også, at der bliver behandlet tusindvis af sager hvert år, og at der kan ske fejl.

- Jeg har selvfølgelig fuld forståelse for, at der kan ske fejl. Men fuld tillid til det har jeg simpelthen ikke længere med de sager, der kommer frem, siger Kristian Bøgsted.

Han forventer at få sagen på dagsordenen til førstkomne byrådsmøde i næste uge.

2:15