Huspriser i Lemvig stiger mest i landsdelen

Huspriserne i Lemvig steget med 17,2 procent i løbet af det seneste år

Lemvig fra luften
Foto: TV MIDTVEST

Lemvig plejer ikke lige være den kommune, der ligger helt i top, når det gælder stigning i huspriser. Men det gør de nu.

Med en stigning i priserne på 17,2 procent er Lemvig kun overgået af Ærø kommune, på Boligsidens liste over de 10 kommuner, hvor huspriserne er steget mest fra juli 2018 til juli 2019. Det skriver Lemvig kommune i en pressemeddelelse.

- Det er glædeligt for egnen og kommunen, at vores lokale ejendomsmarked både kan fremvise den største stigning i antal hussalg i årets første halvdel og en af de absolut største stigninger i kvadratmeterpriser, siger borgmester Erik Flyvholm (V) i pressemeddelelsen.

Salgsprisen per kvadratmeter i Lemvig er på 5.916 kroner. 

Sommerhussalget steget 100 procent

Især salget af sommerhuse i Lemvig er med til at trække boligsalget op. I 2019 steg salget med ikke mindre end 100 procent i forhold til 2018.

- Det ser jeg som et fuldt fortjent tegn på, at vi er blevet mere attraktive for boligkøberne. Flere har fået øjnene op for, at Lemvig Kommune har rigtigt meget godt at byde på både hvad angår job og erhvervsliv, natur og kultur, siger borgmesteren.

Den største stigning i salgsprisen er på Ærø, hvor prisen er steget 26,6 procent. Der efter kommer Varde, Vordingborg, Langeland og Stevns.

Den eneste anden kommune fra landsdelen, der er på top 10 over stigninger er Viborg. Hvor huspriserne er steget 9,1 procent.

Lemvig kommune skriver, at stigningen sker ud fra et lavere niveau, end i de store byer, men at tallene fortæller, at de seneste års opsving i og omkring de store byer er nået ud på landet.