Husker du ulveungerne? Her er jægerens nyeste foto

Under dagens låge i julekalenderen gemmer der sig et uforglemmeligt ulve-øjeblik, der skabte stor debat. TV MIDTVEST har talt med jægeren, der filmede ulveunger i sommer.

0:46
Her er videoklippet med ulveungerne. Videoen var i årets mest læste artikel på tvmidtvest.dk.
Foto: Henrik Sahlholdt

En af årets absolut største samtaleemner her i landsdelen har uden tvivl været ulven.

Og det var ingen undtagelse tilbage i juli, da Miljøstyrelsen offentliggjorde de første billeder af ulvehvalpe i Danmark som dokumentation på, at ulven igen yngler på vores breddegrader.

Billederne fra styrelsen afslørede, at der var mindst tre ulveunger, og det fik mekaniker og jæger Henrik Sahlholdt til at reagere med det samme.

Han havde nemlig fanget intet mindre end otte ulvehvalpe på sit videokamera, da han en morgen var ude på jagt ved Ulfborg. En video, som var i årets mest læste artikel på tvmidtvest.dk.

Ulvevideo fik blandet modtagelse

Men Henrik Sahlholdts ulvevideo fik en blandet modtagelse på sociale medier, fortæller han.

- Det har overrasket mig meget, at der er så mange danskere, som ikke kan relatere til problemet.

- Det endte lidt i en shitstorm på de sociale medier. Alle havde en mening om, at jeg havde set ulvene og kaldt det utrygt, fordi jeg har børn. Jeg synes, der er blevet skrevet mange tåbeligheder fra folk, som ingen kendskab har til det, de udtaler sig om, lyder det fra Henrik Sahlholdt.

”Vi skal se blod på bordet”

Jægeren fra Ulfborg har siden set ulveungerne flere gange, fortæller han. De er blevet noget større siden juli. Og han mener også, at flere er kommet til. 

Han har blandt andet taget nedenstående billede i september måned. 

 
 
Foto: Henrik Sahlholdt

Faktisk er Henrik Sahlholdt overbevist om, vi kun har set begyndelsen, når det kommer til ulve her i landsdelen.

- Jeg er bange for, at vi skal se blod på bordet, før vi må gøre noget. En hund, der bliver snuppet. Eller at nogle heste bliver angrebet, lyder det fra Henrik Sahlholdt.

- Det er den spæde start på den her ulvehistorie. Lige nu gør den kun skade for få. Landmændene eksempelvis. Jeg vil tro, der er en 10-12 stykker derude lige nu.

Ingen forholdsregler - endnu

Selvom ulven igen er blevet en del af naturen i det midt- og vestjyske, har Henrik Sahlholdt ikke tænkt sig at lave sin hverdag om. Endnu.

For som jæger ved han, at den dag meget vel kan komme.

- Lige nu har jeg valgt ikke at tage de store forholdsregler for mig og min familie. Men hvis det her fortsætter uhindret, så vil vi nok ende i en situation, hvor jeg vil tage forholdsregler og lade være med at færdes ude i skoven med mine børn. Og i hvert fald altid sørge for at være flere afsted sammen.

- Jeg kan ikke forstå, vi intet må gøre. Som jeg ser det, står vi lige nu og venter på, at ulven for alvor bliver et problem. 

Henrik Sahlholdt gæstede TV MIDTVEST i sommer for at tale om ulvene. Interviewet kan du se herunder.

3:53
For første gang er billeder af ulvehvalpe i Danmark. Det er dokumentation på, at ulve yngler i Danmark