Husker du spastiske Frederik? Nu er han blevet student

Husker du Frederik, der er spastiker og hjerneskadet? TV MIDTVEST har fulgt ham næsten hele hans liv, og nu er han blevet student.

frederik_ahle.jpg
Foto: Arkivfoto TV MIDTVEST

19-årige Frederik Ahle fra Herning har vundet mange sejre. En af de største fik han i denne uge, da han afsluttede sin HF-eksamen på Herning HF og VUC med et 7-tal i dansk.

Siden vi sidst besøgte Frederik, har han desværre mistet sin far, så det var hans mormor og mor, der var med til at give ham huen på efter eksamen. 

0:43
I tirsdag blev Frederik HF-student. 

Frederik er født med en hjerneskade, og han er spastiker efter en for tidlig fødsel. TV MIDTVEST har fulgt ham, siden han var bare tre år, da hans forældre gik i gang med at træne ham hjemme hver dag, blandt andet efter den amerikanske Doman-metode. 

1:32
TV MIDTVEST fulgte familien, da de begyndte at træne med den dengang 3-årige Frederik.

Træningen gav så gode resultater, at Frederik kunne starte i almindelig folkeskole. Godt nok i kørestol og med en hjælper, men med en stålsat vilje om at blive til noget, selvom han har en tungere bagage at slæbe på end de fleste. 

0:47
Frederik kom i skole i kørestol, og han klarede det rigtig flot.

Nu har Frederik nået sit mål om en gymnasiel uddannelse, og lettelsen og glæden var til at få øje på, da den sidste eksamen var bestået.

1:00
Der var både gaver og blomster til den nyslåede student. 

Til september flytter Frederik til Århus, hvor han enten vil læse til lærer eller socialrådgiver. TV MIDTVEST er med, når Frederik flytter hjemmefra og starter et nyt liv som studerende. 

0:41
Frederik er faktisk mest nervøs for, om hans mor nu kan undvære ham.