Husk cykellygter - ellers kan det blive dyrt

Mange cyklister glemmer at sætte cykellygter på, når de bevæger sig ud i trafikken. Derfor sætter lokalpolitiet i Skive nu ekstra fokus på det.

Vintermørket gør dagene kortere og kortere. Det er mørkt, når klokken ringer ind på skolerne om morgenen, og det er mørkt, når turen går hjem fra arbejde om eftermiddagen. For cyklister er det derfor vigtigt, og faktisk også lovpligtigt, at have lys på, når de bevæger sig ud i trafikken.

Men mange cyklister glemmer at sætte de røde og hvide lygter på cyklerne. Derfor sætter lokalpolitiet i Skive ekstra fokus på netop dette problem.

- I fredags før skoletid var vi på Egerisvej i Skive by. Her tog vi syv i løbet af en halv time uden lys, siger Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.  

Også i dag har politiet været ude for at holde øje med cyklisterne. Her havde de været ude i et kvarter, da de havde taget tre cyklister og en bil uden lys. Og det kan godt blive dyrt for dem.

Hvis en cyklist bliver taget uden lys på cyklen, kan det udløse en bøde på 700 kroner. Hvis cyklisten er mindreårig, kan prisen blive sat ned. 

Oplyser om politiets placering

Politiets kampagne fortsætter i nogle uger, og lokalpolitiet i Skive oplyser borgerne om, hvor de har tænkt sig at opholde sig i de uger.

Det gør de for at forebygge, så cyklisterne husker lygterne, inden de bliver stoppet af politiet. 

Politiet kommer blandt andet til at være omkring Resen Skole, Åkjær Skolen og omkring gymnasiet, handelsskolen og den tekniske skole.

Lys på cyklen