Huse i landkommuner er mere værd

Hen over det seneste år er den gennemsnitlige kvadratmeterpris i landkommunerne steget med seks procent.

Det seneste års tid er det oftest hovedstadsområdet, der er løbet med overskrifterne i historier om boligmarkedet.
    
Rekordlave renter har ført til rekordhøje priser i København, men landkommunerne kan altså også være med.
    
Det viser ejendomsmæglerkæden EDC's tal for prisudviklingen i de 16 kommuner, som Indenrigsministeriet tidligere har kategoriseret som udkantskommuner.
    
De viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris er steget med seks procent i løbet af det seneste år.
    
- Vi har nu kunnet konstatere stigende villapriser i landkommunerne seks kvartaler i træk og tør derfor godt slå fast, at vi har set bunden i denne omgang.
    
- Dermed går det nu fremad i hele landet, hvilket vi har ventet længe på at kunne konstatere med sikkerhed, siger EDC's kommunikationschef, Jan Nordmann.
    
Han noterer sig dog, at der fortsat er et stort boligudbud i de 16 kommuner, og at liggetiderne derfor fortsat er lange.
    
Til gengæld forventer EDC, at priserne i landkommunerne vil fortsætte opad i 2016, mens det omvendt vil gå en smule tilbage i storbyerne.
    
- Priserne i de store byer er på rekordtid kommet så højt op, at vi igen ser stigende interesse for de lidt billigere ejendomme i forstæderne og på landet, nøjagtigt som vi så det for 10 år siden.
    
- Det er en både sund og naturlig udvikling, siger Jan Nordmann.
    
De 16 kommuner, som EDC har undersøgt prisudviklingen i, er: Struer, Thisted, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive, Morsø, Vesthimmerland, Bornholm, Lolland, Ærø, Langeland, Tønder, Varde, Norddjurs, Samsø og Læsø.
    
/ritzau/