Hus tvangsnedrevet mens ejer ser til

Gravemaskiner gik tirsdag i gang med at rive Erik Eriksens hus ned mod hans vilje. Imens stod han og kiggede på over hækken. Politiet havde nemlig nægtet ham adgang til hans egen grund.

20111213nedrivning.jpg

I mere end 20 år har Erik Eriksen ejet et hus på Højmosevej i Spjald. Men det hus er nu ved at blive revet ned af kommunen mod hans vilje. 

I går var det slut med at komme og sætte sig i sofaen i stuen. Klokken 10 fik Erik Eriksen nemlig et opkald fra politiet om, at de var begyndt at rive huset ned, og de havde sat møblerne ud på græsplænen.

Mod hans vilje

Kommunen har valgt at fjerne huset, da den mener, huset er uegnet til menneskebolig. Det mener den nu tidligere husejer ikke passer, og det faktum, at huset bliver revet ned for øjnene af ham, gør ondt.

- Det er det værste, jeg har været udsat for i mit liv. Det er ligesom, de har gjort mig fuldstændig umyndig, siger Erik Eriksen.

Den 76-årige Erik Eriksen bor på en anden adresse, men ønskede bestemt ikke, at huset skulle forvandles til en bunke murbrokker.

Forment adgang

Den 76-årige forhenværende entreprenør var tvunget til at følge nedrivningen over hækken. Politiet havde forbudt ham at komme ind på sin egen grund. Og da nedrivningsarbejdet begyndte tirsdag klokken 10, var det under politibeskyttelse, angiveligt for at forhindre Erik Eriksen i at genere arbejdet.

Det er penge fra nedrivningspuljen, der betaler for nedrivningen af huset på Højmosevej.

Se herunder hvad borgmester Iver Enevoldsen, Ringkøbing-Skjern kommune, siger til sagen.

2:37