Hus totalt ubeboeligt efter brand: Par reddede sig ud

Et par fik reddet sig ud af flammerne, da der i nat udbrød brand i deres nedlagte landejendom på Mors.

Familien opholder sig pt hos en nabo, men fordi huset nu er totalt ubeboeligt, skal de finde ud af, hvor de så skal være.
Familien opholder sig pt hos en nabo, men fordi huset nu er totalt ubeboeligt, skal de finde ud af, hvor de så skal være.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Et par på Hedevej i nærheden af Rakkeby på det vestlige Mors fik med nød og næppe reddet sig ud af deres brændende hus natten til torsdag.

- Det var noget af et chok. Jeg vågnede ved, at det lugtede underligt, og der var helt tåget af røg. Vi måtte holde dynen op for munden og slap ud, siger Gitte Sørensen, der bor i huset.

Parret har tre børn, som heldigvis ikke var hjemme, men sov hjemme hos bedsteforældrene, fordi husets gulv var ved at blive lavet.

- Børnene sover oven på, og hvis de havde været hjemme, ville vi ikke kunne gå til dem. Så det var meget, meget heldigt, at de ikke var hjemme, siger Gitte Sørensen.

Årsagen ukendt

Parret fik med dyner over hovedet kæmpet sig ud af det brændende hus. De fik lukket nogle heste ud, det var ikke alle familiens dyr, der kom ud i tide. I udhuset havde de flere terrarier med slanger, og alle 14 slanger er i gået til i branden.

- Vi kender ikke årsagen til branden, men vi kan se, at den er startet i den ende af huset, hvor udestuen har været. Den var helt overtændt, da vi kom der ud, siger Mogens Hansen, der er indsatsleder ved Beredskabscenter Nykøbing Mors.

Desuden er familiens katte ikke set efter branden, men de kan være sluppet ud.

Bliver ikke beboeligt

Teknikere skal i løbet af dagen undersøge stedet for at finde den præcise årsag til branden, der blev anmeldt klokken fire i nat. Men én ting er sikkert - familien kommer ikke til at bo i stuehuset igen.

- Det er brændt helt ned og bliver ikke beboeligt igen, men heldigvis kom ingen mennesker til skade, siger indsatslederen.

Brandfolkene fik slukket branden i løbet af formiddagen. Gården er trelænget, og det var selve stuehuset, der gik ild i. De to andre længer gik fri af branden.

Familien er pt hos en nabo, men skal finde ud af, hvor de nu skal være.