Hurtig udrykning: Naturbrand på Fur stoppet før sommerhusområde

Furs eget lokale brandvæsen rykkede hurtigt på en naturbrand, der kunne hav bredt sig til sommerhusområde.

Artiklen er opdateret 16.30: Der har været endnu en naturbrand. Denne gang i Herning. 

Da brandfolkene fra fastlandet kom frem til en naturbrand på Fur, havde det lokale brandvæsen på Limfjordsøen fået bugt med en naturbrand i et område med lyng og træer.  

- Der er vel brændt et par hundrede kvadratmeter. Det går hurtigt, så det er godt, at de lokale var så hurtige til at få tingene under kontrol, siger Jesper Ørum Indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen fra Skive. 

Det er tørt og samtidig er der en let brise over øen, så der skal ikke meget til før ild i et område med megen lyng kan bevæge sig hurtigt. Lørdag har der også været en lignende naturbrand længere inde i landet ved Karup. 

Da Jesper Ørum og hans mandskab nåede til Fur, havde den lokale afdeling af Nordvestjyllands Brandvæsen fået styr på flammerne.

- Der har ikke været fare for nogen, så det har sådan set været udramatisk. Men der ligger et sommerhusområde ikke så langt der fra, så det er selvfølgelig godt, at de var hurtigt fremme, siger Jesper Ørum.  

Naturbranden opstod her i et hedeområde på Mosevej på Fur. Jesper Ørum oplyser at branden formentlig har spredt sig fra et bål.  

Flere naturbrande

Lørdag eftermiddag har der været endnu en naturbrand. Denne gang var det på Vesterholmvej i Herning. Brand og Redning Midtvest blev kaldt til stedet klokken 16.05, men allerede da beredskabet ankom, var branden næsten slukket. Ifølge indsatsleder Michael Jacobsen havde forbipasserende været i gang med at stampe ilden ihjel. 

Umiddelbart er der ikke fundet en årsag til naturbranden, men indsatslederen mistænker, at branden er startet af et cigaretskod. Og ilden fik så fat i græsset, fordi hele området, ifølge Michael Jacobsen, er knastørt.