Hunulvene sled sig videre til Final-4

Silkeborg/Voels scoringspause på 12 minutter blev skæbnesvanger i pokalkvartfinalen mod FC Midtjylland.

Louise Burgaard var storspillende i aftenens opgør mod Silkeborg Voel.

FC Midtjyllands håndboldkvinder er klar til Final 4-stævnet i pokalturneringen.

Onsdag aften var holdet ellers i problemer før pausen ude mod Silkeborg/Voel, men en scoringspause på 12 minutter til hjemmeholdet banede vej for, at FC Midtjylland kunne trække sig sejrrigt ud af pokalkvartfinalen.

En storspillende Louise Burgaard var med ti scoringer medvirkende til, at FC Midtjylland vandt 24-22.

Kampen åbnede som en jævnbyrdig affære, og det behagede tilsyneladende ikke midtjydernes cheftræner, Kristian Kristensen, som tog en timeout ved stillingen 5-5 efter otte minutter.

På det tidspunkt havde han allerede set sine spillere lave et par sjuskefejl, og selv efter en opsang spillede midtjyderne en anelse sløset.

Det udnyttede hjemmeholdet til hele tiden at være foran med et par mål og en enkelt gang med fire mål ved 12-8. Inden pausen nåede gæsterne at få spist lidt af forspringet, så det lød på 12-11 til Silkeborg/Voel.

- Vi havde en svær start på kampen, men vi var bedre end dem i anden halvleg, siger Louise Burgaard til TV2 Sport.

I alt nåede der at gå 12 spilleminutter mellem hjemmeholdets 12. og 13. scoring, og den scoringspause udnyttede FC Midtjylland til at bringe sig i front.

Forhåndsfavoritten havde nu fået styr på kampen, og før det sidste kvarter var midtjyderne foran med tre mål.

Spændingen så egentlig ud til at være væk i opgøret, men inden for det sidste minut var afstanden barberet ned til et mål. Topscorer Louise Burgaard og Veronica Kristiansen sørgede endegyldigt for en FCM-sejr.

Team Esbjerg var overlegne i anden halvleg af hjemmekampen mod Nykøbing Falster Håndboldklub. Esbjergenserne bookede Final 4-pladsen med en sejr på 27-22 efter 12-12 ved pausen.

Tirsdag spillede København Håndbold og Aarhus United sig begge i pokalsemifinalerne.

Final 4-stævnet afvikles 29. og 30. december i Silkeborg.