Hundredvis af storm-turister trodsede politiets advarsler

Trods advarsler fra politiet fulgte hundredvis af storm-turister orkanen Urd tæt i Thorsminde.

storm urd
Foto: TV MIDTVEST

Stormen Urd, der hærgede 2. juledag og natten til den 27. december, var særlig slem i Thorsminde. Her blev vindhastigheden målt til knap 38 meter i sekundet. Politiet advarede derfor stærkt imod, at folk bevægede sig ud på molerne og høfderne, men hundredvis af storm-turister trodsede advarslerne.

- Vi ser næsten hver gang, at folk skal ud og kigge, når der bliver advaret mod at gå ud. Vi ser voksne komme med børn i hænderne, og så venter de på, at bølgerne er væk, og så løber de ud på molen. Når der så kommer en ny bølge, løber de ind igen, fortæller Jesper Jensen, der er redningsmand ved Thorsminde Redningsstation.

Og det er bestemt ikke ufarligt at løbe om kap med de store bølger.

- Hvis de står ude på molerne eller stenene, kan der pludselig komme en stor bølge og skylle dem ud. Det er slet ikke ufarligt, siger Poul Anker Siig, der er havneassistent ved Thorsminde Havn.

Livsfarligt billede

Bølgerne i Thorsminde var helt op til tolv meter høje, og det var noget, folk gerne ville forevige.

- De løber om kap med bølgerne, og så tager de selfies. Jeg tror ikke, folk tænker over hvor farligt, det er. Jeg tror bare, de tænker, at det er spændende, at de kan få et billede med hjem, som de kan vise til deres venner, siger Jesper Jensen.

Den dumdristige leg på molerne er ikke kun farlig for storm-turisterne selv.

- Jeg har det ikke godt med, at jeg skal hive frivillige folk ind, som skal sætte liv og lemmer på spil, når folk færdes derude. Vi kan desværre ikke bestemme, at folk ikke må færdes på molerne i uvejr, men vi kan appellere til det, siger Jesper Jensen.

2:10
Storm-turister satte deres eget og andres liv på spil. Sådan lyder kritikken i dag fra kystredningsstationen i Thorsminde