Hundredvis af naturbrande koster kommunerne dyrt

Det har været en travl sommer for brandvæsnet.

De mange naturbrande har kostet dyrt. Foto: Arkiv

Indtil videre har der denne sommer været 248 naturbrande i Midt- og Vestjylland. I 2017 lå det tal på 52.

Læs også Politiet om flere overtrædelser af afbrændingsforbud: - Det er torskedumt

Selvom sidste sommer var en meget kold og våd sommer at sammenligne med, så er antallet af naturbrande eksploderet i år. I 2016 var der for eksempel 91 naturbrande.

De mange ekstra udrykninger for beredskaberne i landsdelen har ikke været gratis. Det er i alt blevet til en ekstraregning på halvanden million kroner, som kommunerne nu skal betale.

- Det er klart, at desto flere brande vi har, desto mere mandskab skal vi have ud. Er vi bange for, at brandene bliver store og breder sig, så skal vi have massive styrker ud, og det giver selvfølgelig en øget udgift på vores lønbudget, forklarer beredskabsdirektør ved Midtjysk Brand & Redning, Klaus Hebsgaard.

Klaus Hebsgaard er beredskabsdirektør ved Midtjysk Brand & Redning. Foto: Troels Esmarch

Kommunen betaler

Klaus Hebsgaard anslår, at der er blevet brugt cirka 2000 overarbejdstimer hos Midtjysk Brand & Redning, der dækker Silkeborg og Viborg Kommuner, sommeren over.

De mange overarbejdstimer koster de to kommuner 400.000 kroner.

- Vi har noteret os, at det her er en fuldstændigt ekstraordinær situation, og den skal vi kunne håndtere. Jeg er godt klar over, at det her har betydet ekstra mandskabstimer, og det kommer der en regning for. Det håber jeg, vi kan klare internt i Midtjysk Beredskab, og det viser sig også, at hvis det ikke kan det, så løser vi det i kommunerne, siger borgmester i Silkeborg Kommune, Steen Vindum.

02:16

Se indslaget her.

Luk video