Hundekenneler føler sig hetzet af politiet

En lang række kontrolbesøg fra politiet hos flere af landsdelens hundekenneler får nu konsekvenser. For flere kenneler føler sig så forfulgt af politiet, at de nu helt opgiver at drive kennel.

300314_Hundekennel.jpg

Frede Mattrup har i ni år drevet hundekennel fra sin gård i Bækmarksbro. Snart er det slut.

Ikke fordi, han ikke ønsker at fortsætte, men fordi Frede Mattrup ikke længere orker at kæmpe mod Midt - og Vestjyllands Politi. Ifølge ham har politiet været forbi hans gård 15 gange alene det sidste års tid.

- Det er jo ikke dyrevelfærd, at de kommer og forstyrrer mig i mit arbejde fra morgenstunden, så jeg ikke kan give strøelse og mad til hundene. Det giver et helt forkert billede, siger Frede Mattrup.

Ifølge Midt - og Vestjyllands Politi reagerer de, når de får en henvendelse om vanrøgt af dyr fra bekymrede borgere. Én af dem fra Dyveke Rasmussen, der i sidste måned købte sin hund, Luna, fra Frede Mattrups kennel. Hun var rystet over de forhold, hundene levede under.

- Hundene stod tæt sammen i hestebokse, de gik imellem køerne i stalden, og der var ikke rent vand til dem, forklarer hun.

Derfor politianmeldte Dyveke Rasmussen Frede Mattrup, og hun er godt tilfreds med politiets indsats.

Frede Mattrup er dog langt fra tilfreds. Han føler sig decideret forfulgt at politiet.

- Det er ren og skær forfølgelse. Det er rigtig mobning og forfølgelse, siger han.

Midt - og Vestjyllands Politi vil ikke forholde sig til den konkrete sag men afviser blankt, at de skulle føre hetz mod enkeltpersoner.

- Vi har reageret på de henvendelser og anmeldelser, vi har fået, og så har vi udnyttet de muligheder som hundeloven rent faktisk giver os i de her sager, forklarer Klaus Arboe Rasmussen, Politiinspektør ved Midt - og Vestjyllands Politi.

Se et indslag om politiets indsats

2:05
Frede Mattrup fra Bækmarksbro stiller sig så magtesløs overfor politiet, at han nu helt lukker for sin kennel.