Hundeejere neddrosler hetz mod betjent

Efter politiet er gået ind i sagen om grov hetz på en facebook-side mod en betjent, opfordrer siden nu til, at tonen modereres og trusler fjernes.

Lørdag formiddag blev vennerne af en facebook-side opfordrer sidens administratorer til at bruge et pænere sprog og slette indlæg, med grimme ord og trusler mod en navngiven betjent fra Holstebro.

Neddroslingen sker efter at politiet og særligt politiforbundet lørdag udtrykte massiv vrede over sidens indhold. En betjent fra Lokalpolitiet i Holstebro med hundeloven som sit særlige arbejdsområde, er gennem længere tid blevet groft chikaneret og truet på siden, mens indlæg også viser betjenten afbilledet som Hitler.

Lørdag aften understregede Midt- og Vestjyllands Politi, at man er igang med en efterforskning af de grove indlæg og injurier på siden, og de ansvarlige risikerer straffesager.

Hundeejere og sympatisører mener betjenten uretsmæssigt har aflivet flere hunde, fordi betjenten mener, der er tale om hunde, der er en blanding af ulovlige racer. Betjenten beskyldes for magtmisbrug og for at have en personlig agenda mod hundene og deres ejere. Den kritik afviser politiet dog.

- Det er slet ikke denne politibetjent, der her bliver udstillet groft, der afgør disse sager. De afgøres af vores jurister i politiets ledelsessekretariat, og i de tilfælde, hvor folk har klaget, er det blevet afgjort af rigspolitiet, forklarede Vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi lørdag aften på TV MIDTVEST.