Hundeejer udsat for trusler efter hundetrækstævne

Sarah Kaas Nielsen har modtaget trusler efter hun deltog i et hundestævne i Weightpull i weekenden.

"Har 178,6 kilometer til jeres væmmelige show, det kan være jeg kommer med en brandslukker fyldt med pis og oversprøjter jer."

Sådan lyder, en af de trusler Sarah Kaas Nielsen har modtaget, efter at hun deltog i et hundestævne i weekenden. Lørdag fortalte TVMIDTVEST om stævnet, hvor 27 hunde konkurrerede i weightpull, hvor det gælder om at trække så mange kilo som muligt. Historien har fået nettet til at gløde af forargelse og trusler både mod enkeltpersoner og arrangørerne.

- Jeg bliver gal, og jeg kan mærke, jeg bliver ked af det, siger Sarah Kaas Nielsen om truslerne.

- Jeg synes, det har været lidt ekstremt, hvor hurtige folk er til at råbe dyremishandlere, og det er synd for hundene uden reelt set at vide, hvad det er, siger Monique Iversen, der var arrangør af weekendens weightpullstævne.

Dyrlæge: Jeg oplever det ikke som mishandling

Og folk overreagerer, lyder det fra en dyrlæge, der afviser, at der er tale om dyremishandling.

- Hvis det er under kontrollerede forhold, og hundene gradvist er optrænet, og de gør det af fri vilje, så oplever jeg det ikke som dyremishandling, siger Vibeke Korup, der er dyrlæge på Holstebro Dyrehospital.

Særligt et klip med en slædehund, der trækker 2 tons, har vagt forargelse. Blandt andet fordi hunden hylede imens, den trak. Men ifølge dyrlægen hyler hunden ikke, fordi den lider, sådan gør den slags hunde.

- De har i hundredevis af år været brugt som slædehunde, og det er et mønster for dem, at de gerne vil trække, siger Vibeke Korup.  

Stævnet i weekenden var det første Sarah Kaas Nielsen havde taget sin hund med til. Udover beskeder har hun også fået anonyme opkald.

- Der bliver råbt dyremishandler, vi kommer og smadrer dig. Der kunne jeg godt mærke, jeg blev bange, siger hun. 

På trods af truslerne er det ikke sidste gang Sarah tager sin hund med til weightpull.

- Det skal ikke slå mig ud, når det er noget min hund godt kan lide, siger hun.

Truslerne vil blive meldt til politiet.