Hundebid bliver sjældent meldt til politiet

Hundebid bliver sjældent anmeldt, fordi ofrene vælger at holde politiet udenfor af hensyn til naboskabet.

Hund

På Dyrehospitalet i Herning behandler de jævnligt for hundebid

- Et slag på tasken så ser vi nok hunde, der er blevet bidt af andre hunde cirka en gang om måneden, Vibeke Relund der er dyrlæge på Herning Dyrehospital og understeger, at der kan være tale om alvorlige skader.  

- Det strejker sig jo alt fra små, bitte rifter og små bidsår til hunde som er virkelig skambidt og livstruende skade, siger Vibeke Relund der er dyrlæge på Herning Dyrehospital.

Flere tilfælde

Her i weekenden blev 89-årige Anna Madsen fra Hee og hendes hund overfaldet og bidt af to Rottweilere. I oktober blev 2-årige Julie bidt af en rottweiler I Brændgårdsparken i Herning.

- Havde det været hoved eller maveregionen, så kunne det let have været fatalt,  sagde faderen Mads Bøttiger Wallberg Sørensen dengang til TV MIDTVEST.

Men ofte bliver der ikke taget hånd om problemerne, fordi folk vælger at lade det gode naboskab gå forud for en konfrontation med ejerne. Og politiet bliver ikke indblandet.

- Jeg tror ikke, at det er mere end et sted mellem ti og tyve procent af tilfældene, der bliver meldt til politiet, siger Vibeke Relund.

Midt og Vestjyllands politi håber, at folk bruger muligheden for at anmelde et hundeovergreb, hvis det har grov karakter. 

- Hundelovens regler er jo ret klare. Det er jo klart, at med den sag fra i går, at en ældre dame kommer gående og bliver overfaldet af to hunde, der kommer løbende ud og selv bliver bidt, det er selvfølgelig noget de fleste vil føle sig krænket over. Det vil jeg da stærkt anbefale, at man anmelder til politiet, siger Claus Nørgaard der er politiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Kendskab holder folk tilbage

Hos dyrlægen i Herning er der dog en frygt for, at konsekvenserne af en anmeldelse kan skræmme folk. Særligt hvis offeret kender hundens ejer.

- Som reglerne er i dag, så vil mange af de her hunde ende med at blive aflivet, og det kan godt være svært som anmelder at have det på sin samvittighed. Særligt når det i bund og grund måske ikke er hundens problem, fordi der var en, der ikke havde styr på hunden,  siger Vibeke Relund, der er dyrlæge på Herning Dyrehospital.

Den Danske Dyrlægeforening arbejder på at få lavet et register over alle behandlinger af dyr for at få mørketallene omkring hundeangreb frem i lyset.