Hunde til session

54 hunde var i dag til casting som besøgsvenner i Videbæk.

hundesession.jpg

På plejehjemmene i Ringkøbing-Skjern Kommune skal beboerne snart til at have hunde som besøgsvenner. Kommunen er blevet en del af et projekt fra Trygfonden, hvor omgang med dyr skal forbedre de ældres hverdag.

- Vi er helt sikre på, at der sidder nogle ældre på landets plejecentre og mangler en hund, eller savner en hund de havde tidligere. Og så får vi gode historier fra nogle af dem, der får besøg, om, at de åbner sig lidt igen og deltager mere aktivt i deres eget liv, fortæller Trine Heidemann, underdirektør i Trygfonden.

Det skal både være sjovt for hunden og de gamle

Det er frivillige ejere og deres hunde, der skal melde sig til projektet, men før en hund kan blive besøgsven, skal den først godkendes. Derfor var der i dag hundecasting på Plejehjemmet i Videbæk.

- Vi tester hundene ret grundigt, for vi skal være sikre på, at det ikke kun er de ældre, der synes, det er dejligt. Det skal også være en stor oplevelse for hunden. Så vi skal sikre dens tarv, og vi vil gerne være sikre på, at den ikke har ondt nogen steder, hvor man kan komme til at klappe den, forklarer Trine Heidemann.

Ud af de 54 hunde, der var til casting i Ringkøbing-Skjern Kommune, regner TrygFonden med, at mellem 70 og 80 % bliver godkendt som besøgshunde. Både i USA og flere steder i Danmark har man gode erfaringer med besøgshundene.

Klik indslaget og følg hunden Teddy og ejeren Flemming Krejbjerg til session:

Se desuden mere om projektet på denne hjemmeside.

 

1:37
19Hundesession