Hund større dræber end ulv

DNA-resultater viser, at det var hunde, der stod bag et stort angreb på en flok får ved Holstebro. En opgørelse Naturstyrelsen har lavet for TV MIDTVEST afslører, at løse hunde dræber langt flere får end ulvene.

Ulveangreb Holstebro.jpg

Opdatering 7. maj 2018: Vi er opmærksomme på, at denne artikel fra 2015 er begyndt at blive læst igen. I den anledning har vi nu set på de nyeste tal på området, som tegner et anderledes billede af angreb fra ulve og hunde. Læs de seneste tal her. 

De 10 får, der gik til i et angreb ved Storåen for 3 uger siden blev ikke dræbt af ulve. Det viser de DNA-prøver, som Naturstyrelsen fik svar på torsdag morgen.
Prøverne viste, at det var hunde, der havde jagtet fårene på landmand Peter Helens mark. 

Faktisk er det langt oftere hunde, der tager livet af fåreflokkene, end det er ulve.
Sålededes var de også hunde, der stod bag et stort angreb i Lemvig tidligere på året.

 
 

 

Tal, som Naturstyrelsen har opgjort for TV MIDTVEST, viser, at der kun er ulve bag 4 ud af 32 formodede ulveangreb, hunde bag 11 og naturlig død bag resten af de tilfælde, hvor der er blevet spist af døde får.

- Jeg tror ikke, man kan forudse, om den enkelte hun har det i sig eller ikke har det i sig. Det tror jeg ikke, man ved, før situationen opstår og det bliver sjovt. Så kommer instinktet op i hunden, siger Steen Fjederholt, der er Vildtkonsulent i Naturstyrelsen.

Se indslaget om de dræbte får her:

 

1:55