Hul på kirkeplads fyldes op

Hullet i jorden på Kirkepladsen i Ringkøbing fyldes nu op med sand.

Det store hul midt på Kirkepladsen i Ringkøbing skal nu fyldes ud. Endnu ikke med et nyt kirkehus, men med sand.  Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Det blev besluttet på et møde torsdag aften i menighedsrådet. Formanden for byggeudvalget Hans-Ole Jessen meddelte, at han fredag vil tage kontakt til håndværkerne, som har budt på det nye kirkehus, og få hullet fyldt op.

- Vi fylder det op til underkanten af isoleringen på det nye kirkehus, og lykkes vore planer for det ikke, udlægges det sidste lag i muld, sagde han.

Projekt kirkehus ligger stille
Musikskolen lå før, hvor hullet nu er. På trods af planer om et nyt kirkehus på pladsen, er der ikke sket det store siden nedrivningen af Musikskolen. Det viste sig nemlig at blive 3,5 millioner kroner dyrere end budgetteret.

Menighedsrådet anmodede Ringkøbing Provsti om et nyt lån. Men provstiudvalget sagde nej til at forhøje lånetilsagnet. Og siden har hullet altså ligget ganske stille.

Planerne om et nyt kirkehus har medført en voldsom lokal debat, fordi mange mente, at Musikskolen var bevaringsværdig, og at den ikke skulle rives ned for at give plads til et nye kirkehus.

Nyt låneforslag
Torsdag præsenterede Hans-Ole Jessen et nyt forslag til et kirkehus, som er en million dyrere end det oprindeligt budgetterede med en samlet byggepris på 10,5 millioner kroner. Så nu vil menighedsrådet anmode om at få forhøjet lånetilsagnet med en million kroner.

Indtil det lykkes at låne penge, skal hullet være fyldt med sand på ubestemt tid.