Fødevarestyrelsen efter roskildesyge: Hotellet har ikke gjort nok

Tiltagene har ikke været gode nok. Sådan lyder vurderingen, efter yderligere seks personer er smittet med det på Ringkøbing Hotel. Hoteldirektør mener, at de har gjort, hvad de kunne.

1:00
Tidligere på ugen fortaæte vi, at 60 gæster var blevet syge, efter at have været til fest på Ringkjøbing Hotel.

I sidste weekend blev 60 mennesker syge efter at have besøgt Hotel Ringkjøbing.

Søndag blev der gennemført en nulstilling, som skulle sikre, at der ikke længere var smittefare på hotellet. Alligevel er seks nye gæster i løbet af ugen blevet smittet.

 - De tiltag, hotellet har gennemført mellem søndag og mandag, har ikke været tilstrækkelige. Det betyder at rengøringen ikke har været i orden, eller at smitten kommer fra et andet sted, siger Nikolas Hove, som er beredskabschef ved Fødevarestyrelsen.

Han understreger, at det er hotellets eget ansvar at sørge for, at folk ikke bliver syge. Men ifølge hotellets direktør, har de gjort, hvad de kunne, for at stoppe smitten. 

- Jeg tror ikke på, at der ikke er blevet vasket godt nok af. Alt har været pillet fra hinanden. Jeg tror mere på, at der er en rask smittebærer, og det kan vi ikke stoppe, siger Hoteldirektør Anette Jespersgaard.

Fik grønt lys mandag

I mandags var Fødevarestyrelsen forbi hotellet efter nulstillingen, og her lød vurdering noget anderledes.

- Mandag var to kollegaer ude og inspicere stedet for at se, at om der var gjort ordentlig rent. Det så fint ud, og vi har ikke grund til bemærkning, sagde Nikolas Hove onsdag.

Selvom der ikke var nogle anmærkninger til rengøringen, er der alligevel seks personer, der er blevet smittet. Hotellet har nu taget endu mere drastistiske midler i brug for at stoppe spredningen. 

-  Vi er ikke blevet pålagt at lukke køkkenet, men vi lukkede det ned i går. Vi nulstiller en gang til. Vi vasker alle lokaler og værelser ned en gang til. Vi bruger mere klor, end vi har gjort tidligere. Vi er meget mere opmærksomme, end vi hidtil har været, siger Anette Jespersgaard. 

Udover det har hotellet begrænset bemandingen og sendt alle medarbejdere til undersøgelse for at finde den eventuelt raske smittebærer. 

Mistænker roskildesyge

Fødevarestyrelsen, der har undersøgt sagen, er endnu ikke klar over, hvad smittekilden er. De er dog kommet frem til, at det ikke skyldes bakterier som eksempelvis salmonella.

De mistænker stadigvæk, at det er roskildesyge, der er skyld i, at 66 mennesker nu har ligget på langs.

- Roskildesyge er meget smitsom. Det er rigtig svært at komme af med, siger Nikolas Hove.

Hoteldirektør Annette Jespersgaard er dog optimistisk omkring, at de har fået bugt med spredningen. 

- Jeg kan næsten skrive under på, at sagen stopper nu. Vi har ikke fået indberretning fra flere gæster, siden de sidste rejste onsdag morgen, siger hun.