Hotelbrand: 21-årig afrikansk flygtning varetægtsfængslet

Den sigtede var selv beboer på det udbrændte flygtningecenter i Silkeborg

Store dele af det tidligere Hotel Impala i Silkeborg blev raseret ved branden torsdag eftermiddag. Foto: Peter Erfurt
Store dele af det tidligere Hotel Impala i Silkeborg blev raseret ved branden torsdag eftermiddag. Foto: Peter Erfurt

Efter et lukket grundlovsforhør i Retten i Viborg i dag, er en 21-årig mandlig, afrikansk flygtning blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Han er sigtet for at have starten branden på det tidligere Hotel Impala i Silkeborg i går. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Hotellet er omdannet til flygtningecenter, og den 21-årige fængslede mand var en af stedets beboere. Han blev anholdt tidligt fredag morgen, bl.a. på baggrund af de afhøringer politiet iværksatte blandt centrets beboere.

Ved grundlovsforhøret, der foregik for lukkede døre, blev manden sigtet for brandstiftelse efter straffelovens paragraf 181, der har en strafferamme på op til seks års fængsel. 

- Vi anmodede om varetægtsfængsling på grund af sagens grovhed, og fordi vi vil undgå, at manden spænder ben for politiets opklaringsarbejde, siger Lasse May, der er anklager i sagen.

Da der samtidig er tale om en udenlandsk statsborger, uden fast ophold i Danmark, ville anklagemyndigheden have sikkerhed for, at han ikke forsvinder, mens efterforskningen foregår.

- Nu skal politiet bruge tiden på nærmere efterforskning af sagen. Der skal laves brandtekniske undersøgelser, og der er flere vidner der skal afhøres, fortæller anklager Lasse May.

Den sigtede kærede beslutningen om varetægtsfængsling til landsretten.

Af hensyn til den videre efterforskning, har politi og anklagemyndighed ikke, på nuværende tidspunkt, yderligere oplysninger i sagen.