Hospitalsdirektør: En dybt, dybt ulykkelig sag

Hospitalsdiretør Poul Michaelsen kan godt forstå, at mange undrer sig over sagen om den kvinde, der gennem flere år tappede blod af sin søn.

2:57
Se et interview med Poul Michaelsen her.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Direktøren for Hospitalsenheden Vest, Poul Michaelsen, udtalte sig fredag for første gang i sagen om den kvinde fra Skjern, der gennem en årrække har tappet blod af sin nu seksårige søn.

Drengen er flere gange blevet behandlet på børneafdelingen på Regionshospitalet Herning, som hører under Hospitalsenheden Vest, og i Skejby ved Aarhus - uden at personalet fattede mistanke. Lægerne troede i lang tid, at drengens blodmangel skyldtes en alvorlig sygdom.

- Indledningsvis vil jeg sige - ud fra det man kan læse i politiets pressemeddelelse - at det en excepionel og dybt, dybt ulykkelig sag, siger Poul Michaelsen til TV MIDTVEST.

Hospitalsdirektøren understreger dog samtidig, at han på grund af tavshedspligten ikke kan kommentere "det konkrete" i sagen. Men det står fast, at sygehuset nu vil undersøge forløbet.

- I de situationer hvor vi ser ting, som undrer os, ligger det i vores DNA, at vi analyserer på det, vi lærer af det og så ser vi, om vi skulle gøre noget anderledes. Ikke dermed sagt at jeg tror, at vi skulle gøre noget anderledes, men vi kigger efter, om der er noget, vi kan lære af det her, siger direktøren.

Kan godt forstå, at man undrer sig

- Hvordan forholder du dig til det langstrakte forløb uden at man har opdaget noget?

- Set udefra kan jeg som person, som menneske, godt forstå, at man undrer sig over det. Men der tror jeg, at man skal - og igen uden at kommentere på det konkrete...  de her situationer, de her sygdomme er heldigvis noget, der sker meget, meget sjældent. Det er helt unikt, og derfor er det noget, der tager tid, inden den erkendelse vil komme. Og så kan jeg ikke komme det nærmere.

- Men der har vel også været til undren i jeres system?

- Nu begynder du at spørge om analysen i det, vi skal beskæftige os med fremadrettet, og det vil jeg ikke komme tættere ind på. Som sagt.. det er en generel metode, vi bruger, når vi bliver overrasket over noget, så analyserer vi på det. Og det skal jeg ikke stå og gøre her.

- Men kan I sige, om der er nogle alarmklokker, der har ringet i det her forløb? 

- Nej, det kan jeg ikke sige noget om.

Poul Michaelsen tør endnu ikke sige, hvornår den interne undersøgelse er færdig.

 

2:20