Homovielser giver kirkeflugt

Flere og flere melder sig ud af den danske folkekirke som følge af, at homoseksuelle har fået lov til at blive viet i kirken

020712SundsKirke_0.jpg

Endnu en frikirke i Herningområdet er poppet op. Seneste skud på stammen er frimenigheden Herning Bykirke, hvor det endnu en gang er loven, der giver homoseksuelle lov til at blive viet i den danske folkekirke, der har fået bægeret til at flyde over for de indtil nu 67 medlemmer.

 - Vi mener, at bibelen helt klart taler imod et ægteskab mellem to af samme køn. Derfor synes vi helt klart, at vi ikke kan være med og stå inde for det mere, siger Mette Møller Andersen, der er bestyrelsesmedlem i den nye Herningkirke.

Ni nye frimenigheder på et halvt år

Der er oprettet ni frimenigheder i hele Danmark det seneste halve år - fem af dem her i landsdelen. Det er et særtilfælde i hele den danske folkekirkes historie, mener lektor ved Menighedsfakultetet i Aarhus, Kurt Ettrup Larsen.

 - Jeg synes, det er utrolig bemærkelsesværdigt, og det er faktisk meget historisk, for man har ikke, siden Grundloven gjorde det muligt, oplevet så mange nye frimenigheder på så kort tid, siger han.

Melder sig ud

I Herning er den nye bykirke den anden frimenighed i byen, siden debatten om homoseksuelles ret til at blive viet i folkekirken brød ud. Kirken åbner først officielt den 2. september, og den dag er det slut med at være medlem af folkekirken for medstifteren Mette Møller Andersen. Nu er det håbet, at medlemstallet vokser stødt og hurtigt.

 - Lige nu er vi 67 medlemmer. Det synes vi er flot, men vores håb er, at vi om nogle år forhåbentlig er 100 medlemmer i hvert fald, siger hun.

Hør her, hvorfor homovielser i Folkekirken betyder, at Mette Møller Andersen træder ud af folkekirken.

1:46