Holstebros lægebil lukker

Lægerne er utilfredse med Region Midtjyllands alarmcentral og har sagt op.

akut2.jpg

Efter sommerferien er der ikke længere læger i akutbilen i Holstebro. Lægerne har sagt op. De føler, at de bliver sendt ud til alt for mange situationer, hvor der reelt ikke er brug for dem.

Sundhedsdirektør i Region Midtjylland Ole Thomsen beklager situationen:

- Vi kan jo ikke fortsætte en lægebil i Holstebro uden lægelige ressourcer. Det er jeg selvfølgelig meget ked af, siger han.

Lægernes opsigelse kommer, fordi Region Midtjyllands vagtcentral har indført en ny måde at kalde lægerne ud på. Tidligere blev lægerne taget med på råd om, hvornår de skulle rykke ud. Siden 1. februar er det regionens vagtcentral, der konsekvent tager beslutningen.

Det betyder, at lægebilen har kørt tre gange så meget som normalt de sidste fem måneder. Ifølge lægerne er det unødvendigt, at der er en læge med på så mange udrykninger.

Læger må forlade patienterne

Når lægerne i Holstebro ikke kører akutbil, arbejder de på hospitalet. De fortæller, at de er frustrerede over, at de ofte må forlade patienter på hospitalet for at tage med akutbilen, når der reelt ikke er brug for dem.

I morgen er lægernes farvel til akutbilen på dagsordenen i Forretningsudvalget i Region Midtjylland. Udvalget arbejder med flere løsninger:

Den første mulighed er at lukke lægebilen og fortsætte med en akutbil, der er bemandet med sygeplejersker. En anden mulighed er at flytte lægebilen fra Lemvig til Struer, så den dækker hele Nordvestområdet. Og endelig overvejer regionen, om lægehelikopteren i Karup kan overtage akutlæge-dækningen i Holstebro.

Sundhedsdirektøren vil nu kigge på, om lægerne har ret i, at de kører mere end nødvendigt:

Det vi fremover vil gøre er, at vi vil se på den måde vi administrer lægebilerne på. Om vi kommer til at sende lægebilerne for tit ud. Det kigger vi på hver halve år, men måske kan vi gøre det endnu mere grundigt, siger Ole Thomsen.