Holstebro: Udbyg vores sygehus!

I går stod det klart, der ikke kommer penge fra staten til sygehuset i Gødstrup. Nu vil Holstebro Kommune igen at sætte fokus på en Holstebro-løsning.

Et nyt prospekt fra Holstebro Kommune viser tydeligt, at Regionshospitalet Holstebro er ideelt at udvide til det kommende regionshospital i Vest. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Holstebro Kommune, efter der igår opstod ny usikkerhed om, hvilken finansiering og placering det nye storsygehus skal have.

Ved en placering i Holstebro skal der fjernes færre bygninger end i Herning, lyder det blandt andet fra kommunen.

- En udvidelse i Holstebro vil kun kræve nedrivning af 15-20 bygninger, hvoraf en stor del i forvejen ejes af regionen. Kun tre ejendomme til en værdi af anslået 10 mio kr. vil således skulle opkøbes, siger Søren Hemdorff, planchef i Holstebro Kommune.

Struer-borgmester, Martin Merrild (V), kæmper også videre for en placering i Holstebro. Han er skuffet over, at Region Midtjylland slet ikke har undersøgt mulighederne ved at udbygge Regionshospitalet Holstebro.

- Det er besynderligt. (..) Især på baggrund af at Holstebro ligger centralt placeret for livsvigtige akuttransporter i modsætning til Herning, siger Martin Merrild.

En rapport fra et rådgivende ingeniørfirma har dog tidligere slået fast, at Herning har en fordel med hensyn til logistikken ved Regionshospitalet Herning.