Holstebro Sports-College presset

Faldende elevtal og dårlig økonomi truer Holstebro Sports College.

Elevtallet dykker og Holstebro Sports-College nærmer sig et underskud på omkring 600.000 kroner for det aktuelle skoleår. Det skriver Holstebro Dagblad.

I år er der kun 63 elever, selv om skolen har plads til 78. Skolens indtægter er baseret på brugerbetaling, derfor erkender bestyrelsesformand for Holstebro Sports College Jens Ravn, at sportscollege er nødt til at lokke flere elever til i fremtiden.

- Vi skal have vendt elevtallet, for at det også er rentabelt i fremtiden. Men en konkurs er langt væk, siger bestyrelsesformand for Holstebro Sports-College, siger han til Holstebro Dagblad.

Ingen kommunal redningskrans

Siden Sports-College åbnede for 20 år siden, er konkurrencen øget markant, derfor er det blevet sværere at tiltrække sportstalenter - især fra Sjælland. Selv om Holstebro Kommune ønsker at være en idrætskommune, er der ifølge Thomas Danielsen (V), formand for Kultur og Fritid, ingen økonomisk hjælp at hente i kommunens budgetter.

- Jeg kan sige, at kommunale kroner ikke kommer til at finansiere sportscollege.

Daglig leder på Holstebro Sports-College Jan Olesen mener, at skolen skal kunne tilbyde endnu flere sportsgrene, hvis eleverne skal vælge skolen. Derfor vil de fremover satse mere på roning, badminton og svømning.

Udover et større aktivitetsudbud ser Holstebro Sports-College muligheder i en fusion med Holstebro Elitesport, som også ser en fordel i et samarbejde. Det er endnu uvist om politikerne i Holstebro Kommune går ind for en fusion af de to trængte sportsinstitutioner.