Holstebro Speedway tabte i sæsonpremiere

Med en ny bestyrelse i ryggen tabte Holstebro hjemme sæsonpremieren til Holsted, men ambitionerne for fremtiden er store.

19AttSpeedway.jpg

Fredag aften tabte Holstebro Speedway årets første løb i Dansk Metal Speedway League. I Holstebro måtte hjemmeholdet foran 879 tilskuere se sig slået af Holsted med 47-37. På trods af nederlaget er ambitionerne til den kommende sæson store.

- Jeg forventer, at vi kan nå til semifinalen, men der er mange andre klubber, der har oprustet stærkt til i år. En af dem er Holsted, som må forventes at kunne gå til finalen, siger Mads Pedersen, direktør i Holstebro Elite Speedway.

Sæsonnederlaget kom efter, at klubben har genrejst sig selv, efter den i oktober fik en helt ny bestyrelse. På en generalforsamling havde holdets eksistensgrundlag været oppe at vende som en konsekvens af dårlig økonomi. I stedet for en lukning blev fem valgt ind i en ny bestyrelse.

- Det er jo et spørgsmål om, at vi skal starte helt fra nul med en ny bestyrelse, nye kørere og en sundere økonomi, der er holdbar, og som vi kan stå inde for, siger direktøren.

Farvel til klublegende

Den dårlige økonomi har været skyld i, at Holstebro Speedway har sagt farvel til klublegenden Bjarne Pedersen. Han kører nu i Holsted, fordi Holstebro Speedway ikke havde økonomi nok til at beholde ham.

- Bjarne har jo været en institution i klubben, så det var med blandede følelser, fordi han har været med i så mange år. Til gengæld har vi en ny kører i Leon A. Madsen, der også er en gammel Holstebro-dreng, siger direktør Mads Pedersen optimistisk.

Han forklarer, at alle gamle sponsorer trods den økonomiske modgang har valgt at blive i klubben, at flere er kommet til, og at mange kørere sågar selv har henvendt sig til klubben.

- De gamle sponsorere har eftergivet gæld, og den store sponsoropbakning, tilgang af nye kørere og vores gode ry gør, at vi er optimistiske for fremtiden, siger Mads Pedersen.

Holstebro Speedway blev nummer 5 i sidste sæson.