Holstebro-skole tager mobilen fra eleverne

Rolf Krake Skolen i Holstebro har taget konsekvensen af øget mobilbrug i timerne. Nu skal 7.-9. klasserne aflevere mobilen inden skoletid.

Eleverne skal lægge mobilen i denne kasse før alle timer.
Eleverne skal lægge mobilen i denne kasse før alle timer.

De fylder allerede meget, inden skoledagen overhovedet er begyndt. Men efter sommerferien har 7., 8. og 9. klasserne på Rolf Krake Skolen i Holstebro parkeret deres mobiltelefoner, inder undervisningen begynder.

- Man har jo altid lige kunnet se Snapchat, hvem der skriver. Det er stadig mærkeligt, jeg ved ikke helt om, jeg kan li’ det, siger Julie Ulsted, der går i 9. x på Rolf Krake Skolen. 

Heller ikke hendes klassekammerat Casper Jensen er begejstret.

- Jeg synes, det er træls, for jeg godt li’ at ha’ min telefon, og jeg kan ikke så godt li’ at gi’ den til en anden i en andens varetægt.

Men sidste skoleår flyttede elevernes fokus sig mere og mere fra undervisningen og hen mod mobilen. Til stor frustration for lærerne.

- Og selvom vi egentlig har prøvet på fra starten at sige, at nu skulle de lægge den væk, så har den været som en magnet for dem, de sku lige – midt i undervisningen – tjekke mobilen, siger Per Skovgaard, der underviser i 9. klasse. 

Hver femte forælder bakker op om mobilbrug

En undersøgelse fra Danmarks Lærerforeningen viser, at næsten hver femte forælder synes, det er i orden, at deres børn tjekker mobilen i undervisningen.

På Rolf Krake Skolen har de oplevet eksempler på forældre, der ringer til deres børn midt i timen. Derfor er de ikke i tvivl om, at initiativet er nødvendigt og på sin plads.

- Jeg håber på, at eleverne på sigt kan se, at det her er rigtig fornuftigt og måske kunne det også give lidt afsmitning derhjemme, hvor de tænker, at de måske meget bedre kan læse deres lektier derhjemme, hvis mobiltelefonen ikke ligger lige ved siden af, lyder det håbefuldt fra afdelingsleder i udskolingen på Holstebro-skolen, Claus Mathiesen. 

Eleverne får udleveret deres mobiltelefoner i deres tre pauser. Hvis de ønsker det.  Og skolen bruger da også mobiltelefonernes glæder i nogle dele af undervisningen. 

 

2:09
Rolf Krake Skolen i Holstebro har set sig nødsaget til at indføre regler for brugen af mobiltelefoner i skoletiden.