Holstebro og Nørre Nissum deler læreruddannelse

Fra 2018 kan lærerstuderende tage en del af uddannelsen i Holstebro, men det betyder ikke, at læreruddannelsen flytter fra Nørre Nissum.

Nr. Nissum læreruddannelse
Foto: Kim Kvist, TV MIDTVEST

Nu skal lærermanglen løses, og det skal den ved at uddanne flere lærere i Holstebro. Og det selv om byen ikke har et seminarium. Det ligger i Nørre Nissum, og her er der bekymring over, at uddannelsen nu spredes ud over flere lokaliteter.

- Det værste kunne være, hvis vi bliver spredt for bredt. Hvis vi simpelthen for spredt underviserne og de studerende, så vi ikke ved, hvor de har deres samlingspunkt, siger Inger Bech, der er næstformand for blandt andet 1000 lærerstuderende i VIA University College.

Ideen er, at de studerende i princippet går på seminariet i Nørre Nissum, men hvis de vil kan de tage halvdelen af timerne i Holstebro i stedet.

Med det håber uddannelsen på at tiltrække flere studerende fra nabobyer som Herning og Ringkøbing, fordi transporten bliver lettere.

Selv om mange flere studerende givetvis vil foretrække undervisningsmiljøet i Holstebro, så har Nørre Nissum Seminarium kvaliteter som bør bevares.

- Man er tættere på underviserne og på selve personalet. Du er nærmest en højskole af lærerstuderende, som har deres helt eget udviklingsmiljø.

Flytter ikke fra Nørre Nissum

Debatten om en lukning af seminariet fra Nørre Nissum var højaktuel for et par år siden. Nu afviser VIAs bestyrelse, at det nye uddannelsestilbud er første skridt i retning af en flytning.

- Læreruddannelsen i Region Midtjylland er placeret i Aarhus, Silkeborg, Skive og Nørre Nissum, og det er den også fremadrettet. Nu drejer det sig om at styrke læreruddannelsen.

Det klare signal bliver støttet af den konstituerede uddannelsesleder på seminariet i Nørre Nissum.

- Det er ikke en lokalitetsproblematik. Der bliver ikke pillet ved de faste udbudsadresser. Det er ikke det, der intentionen. Det er et tiltag, der handler om at få rekrutteret flere lærere til uddannelsen og professionen.

- I VIAs bestyrelse er det ikke til debat, hvor læreruddannelserne er placeret. Jeg håber, denne her debat får en ende, og vi alle sammen vil stå sammen om at prøve at styrke læreruddanelsen i det vestjyske.

Ændringen træder i kraft fra august 2018 som et forsøg i to år. 

2:37