Holstebro-motorvej: Ikke pengene værd

Motorvejen mellem Holstebro og Herning er ikke rentabel, lyder det i en ny rapport fra Produktivitetskommissionen (opdateret).

motorvej_holstebro_skilt_0_0.jpg

En netop offentliggjort rapport fra Produktivitetskommissionen viser, at ikke alle statens udbygninger af infrastrukturen har været gode forretninger. Deriblandt den kommende motorvej mellem Holstebro og Herning.

- Hvert femte projekt har så lavt afkast, at det ikke burde være sat i værk, lyder det i en pressemeddelelse fra Peter Birch Sørensen, der er formand for Produktivitetskommissionen.

Men den køber Venstres Esben Lunde Larsen ikke.

- Jeg er af den opfattelse, at investeringer i infrastruktur skal skabe udvikling. Investeringer skal ikke kun understøtte udviklingen dér, hvor den findes. Derfor er en motorvej mellem Herning og Holstebro, en opgradering af A15 mellem motorvejen i Herning og Ringkøbing, samt investeringer i jernbanenettet i det Midt- og Vestjyske gode investeringer, som understøtter hele Midt- og Vestjylland i at vækste, skabe arbejdspladser og dermed udvikling, skriver han på sin Facebookside.

Kommissionen lægger vægt på, at en bedre brugerbetaling på veje og tog kan forbedre økonomien i den danske infrastruktur.

Læs hele rapporten her

.