Holstebro Kommune bedst til at spare

Andre kommuner kan lære af Holstebro Kommune, der er danmarksmester i at udlicitere vej- og parkopgaver. Det viser nye beregninger fra Dansk Byggeri.

180713_huller.jpg

Kommuner kan spare mange penge ved at sende opgaver i udbud, når der skal laves veje og parker. Den fidus har de luret i Holstebro Kommune, der ifølge Dansk Byggeri er Danmarks bedste, når det kommer til udlicitering af opgaver på vej- og parkområdet.

- Når kommunerne lader private virksomheder tømme skraldespande og slå græsset på offentlige områder, så sparer de faktisk penge uden at gå ned på kvalitet, siger Niels Hansen, der er formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

Kommuner kan spare mere

Ifølge de beregninger som Dansk Byggeri har lavet, er der mange penge at spare hos landsdelens andre kommuner. Herning Kommune kan se frem til 14 millioner kroner ekstra i kommunekassen, hvis de sender flere opgaver i udbud. Både Viborg- Ikast-Brande- og Ringkøbing-Skjern Kommune kan spare mellem 6-8 millioner kroner.

- Det er ærgerligt, at kommunerne fravælger at konkurrenceudsætte vej- og parkopgaver, når der er så tydelige økonomiske gevinster at hente. Opfordringen kan derfor kun lyde, at de bør overveje at sende flere opgaver i udbud, siger Niels Hansen.