Holstebro kan stadig blive spejdervært

Danmarks Naturfredningsforening har sat en kæp i hjulet på Sønderborgs planer om at blive vært for den næste udgave af Spejdernes Lejr. Dermed kan lejren stadig komme til Holstebro

For blot en uge siden blev Holstebro vraget til fordel for Sønderborg som vært for Spejdernes Lejr i 2017.

I modsætning til markerne i Holstebro kan spejderne nemlig slå lejr tæt ved vandet i Sønderborg.

Belaster området

Men nu har Danmarks Naturfredningsforening startet en fredningssag mod Sønderborg Kommune.

De mener, at en lejr med 40.000 spejdere vil belaste det naturskønne område Kær Vestermark for meget, da der blandt andet skal være toiletområder og anlægges veje på pladsen. Området har ligget næsten uberørt siden krigen i 1864.

- Vi er ikke imod spejdere og håber, at lejren kan ligge et andet sted i området. Men den er så stor, og påvirkningen af omgivelserne er så koncentreret, at den ikke kan ligge på det foreslåede sted, siger Birger Marcussen fra Danmarks Naturfredningsforening til TV SYD.

Holstebro er klar igen

I Holstebro, der i 2012 var vært for den første udgave af lejren, er man helt klar til at modtage spejderne igen - hvis Sønderborg glipper:

- Hvis spejderne har brug for en plan B, så er vi klar. Vores område er lige til at gå til, og det ved spejderne. Hvis vi skulle få det igen, så lægger vi endnu mere sjæl i det, og laver lejren endnu bedre end sidst, siger borgmester H. C. Østerby til Dagbladet Holstebro.

Spejdernes Lejr er en fælles lejr for alle medlemmer af de fem spejderkorps i Danmark. Holstebro Kommune bød på at arrangere lejren sammen med Struer Kommune.