Holstebro i speedway-farce

Kørerne fra Holstebro Speedway Klub nægtede at køre, da de i går aftes var til udebanematch i Munkebo. Banen var så dårlig, at kørerne frygtede for sikkerheden. (Arkivfoto)

Speedway.jpg

Holstebro Speedway Klub tabte i aftes med hele 63-20 til Munkebo i den danske speedwayliga. Men bag de ydmygende cifre gemmer sig en forklaring: De nægtede at køre til, fordi banen var for farlig. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

- Banen var simpelthen i en tilstand, som vores kørere ikke kunne acceptere. Vi stillede nogle krav. Om vi skulle trille rundt eller bare køre speedway. Arrangørerne kunne ikke opfylde de krav. Jeg mener, at sikkerheden skal komme som nummer et, siger Bjarne Pedersen, holdkaptajn i Holstebro Speedway Klub til Dagbladet Holstebro-Struer.

Flere udgik med skader

Seks af de ti kørere ville ifølge holdkaptajnen ikke køre, fordi banen skiftevis var rigtigt hård eller rigtigt blød. Allerede i tredje heat kom Holstebros Mikkel B. Andersen ud for et slemt styrt, hvor han slog overmunden. Senere måtte også Andriej Karpow udgå med en skade.

- Det må tale for sig selv, at seks ud af ti kørere ikke ville køre. Det er en skandale for dansk speedway, siger Bjarne Pedersen til Dagbladet Holstebro-Struer.

Holstebro Speedway Klub ligger efter nederlaget på 6.-pladsen i speedwayligaen.