Holstebro går glip af landsstævne

Holstebro har tabt kampen om at blive vært for DGIs Landsstævne i 2021. Det skriver Dagbladet Holstebro.

Holstebro søgte om at få værtsskabet for landsstævnet i 2017, men de fik afslag. De samme er nu sket, efter de har søgt om værtsskabet for 2021. Dermed er det anden gang, at kommunen ikke kommer videre blandt finalisterne. Det skriver Dagbladet Holstebro. 

 Vi er selvfølgelig meget skuffede.

- Vi havde sat næsen op efter det og brugt mange ressourcer på at få lavet en professionel ansøgning. Så vi er selvfølgelig meget skuffede - også over, at vi røg ud i første runde. Men sådan er det nogle gange, siger Peter Kjærgård, der er eventchef i Holstebro Kommune, til Dagbladet Holstebro. 

Aalborg spænder ben

DGI's Landsstævne tiltrækker hvert fjerde år 25.000 deltagere, som over flere dage laver gymnastik. Hos DGI, som arrangerer landstævnet, understreger man over for dagbladet, at det har været en svær beslutning at skære feltet af ansøgere fra fem til tre.

- Det har været marginalerne, som har afgjort det. Holstebro er en stærk idrætsby med et fantastisk foreningsliv. Men hvis jeg skal pege på noget, så ligger Holstebro forholdsvis tæt på Aalborg, hvor det bliver afholdt i 2017, og vi ville gerne lidt længere væk. Samtidig har det fyldt meget med åbent vand til kajakker. Det er begge ting, som Holstebro har svært ved at ændre på, siger Søren Møller, der er formand for DGI, til Dagbladet Holstebro.

Sammen med Holstebro er Næstved også ude af kapløbet, mens de tre byer, som er gået videre er Svendborg, Horsens og Helsingør.