Holstebro-duo vinder X Factor

Duoen Embrace, der består af to søskende fra Holstebro, vinder årets X Factor.

Vinderen af den niende sæson af X Factor hedder Embrace. Det stod klart, da finalen i det populære tv-show fredag aften løb af stablen, og de to søstre Anilde og Azilda fra Holstebro tog sejren.

Gennem flere måneder har seerne kunne følge med i udskillelsesforløbet, hvor håbefulde sangere er blevet skåret ned til først et felt på ni deltagere og senere til finalefeltet, der ud over Embrace bestod af 17-årige Reem fra Valby og den 22-årige sanger Alex fra Nærum.

Programmet har i år haft Remee, Thomas Blachman og Mette Lindberg ved dommerbordet.

Førstnævnte har haft ansvaret for grupperne, mens Blachman har haft tjansen med de ældre deltagere og Mette Lindberg med de yngre i kategorien 15-22 år. Allerede inden showets finale var Thomas Blachmans tre deltagere stemt ud.

Vinderen af årets X Factor får - ud over æren - lov at lave en såkaldt EP i London, hvor et af numrene af skrevet af Julian Bunetta og John Ryan, der blandt andet har skrevet sange til og produceret for One Direction og John Legend. 

Derudover skal Embrace lave en musikvideo med den rutinerede instruktør Michael Sauer Christensen, der tidligere har arbejdet med blandt andet Nik & Jay. 

Det er kun anden gang i X Factors danske historie, at en gruppe vinder showet.

/ritzau/